13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Haparanda FF - Ohtana/Aapua FF

På Gränsvallen slutar Haparanda FF - Ohtana/Aapua 0-4 (0-1).
OA rivstartar och i den tredje minuten sliter Joel Hiltunen sig loss på högerkanten, inspelet till Adam vars skott blockeras och bollen går till Johan Svanlöv som lossar stora kanonen men bollen träffar ribban/stolpen och rensas bort. Första kvarten är OA på väg att skapa flera lägen utan att lyckas. Efter den fina inledningen spelar vi både långsamt och omständligt och HFF kan försvara sig ganska enkelt. Det dröjer till slutet av halvleken innan nästa fina chans kommer när Danne Mäki får skottläge kring straffpunkten men skottet går utanför. I den 44:e minuten får OA en högerhörna som Micke Krekula slår och Anders Palo flyger högt och nickar snyggt in bollen till 0-1 vilket blir paussiffrorna i en ganska dålig halvlek från OA. Man dominerade spelet men hade svårt att skapa riktigt farliga chanser.

Andra halvlek startar OA med ett rakare spel och i den 53:e minuten hittar Joel fram med en stickare till Danne Mäki som sätter bollen till 0-2. I den 60:e minuten spelar OA sig fram på vänsterkanten där Nils Kenttä slår ett fint inlägg mot Joel som snyggt tar ner bollen i full fart och trycker in 0-3. Sju minuter senare är det Danne Mäki som dribblar sig igenom på högerkanten, inlägget når Nils Kenttä som placerar bollen tätt intill målisens högra stolpe till slutresultatet 0-4.

Sett över hela matchen är OAFF:s seger odiskutabel och hade kunnat vara större. Backlinjen hade en lugn afton där plusset går till Anders Palo som gjorde det viktiga ledningsmålet. På mittfältet går plusset till Daniel Mäki och offensivt var Joel Hiltunen riktig vass. Haparanda har ett ungt lag som särerligen kommer att bli bättre för varje match.
Domaren Peter Lundstöm gjorde en godkänd insats.
Hörnor: 0-9. Gula kort: 4-3

Startelvan: Felle - Liam, Kotten, Palo, Micke K - John, Johan S, Danne M, Nils - Adam, Joel
Avbytare: Younes, Johan P, Elias Y, Mick, Abdul, Jocke J